baggrund

mandag den 16. april 2012

Kom maj du søde milde

...og gerne lidt hurtigt!
Jeg er nemlig utålmodig som et barn dagen før jul. Nu står vores drivhus der, fikst og færdigt og klar til at blive taget i brug. Men jeg har ladet mig fortælle, at jeg skal vente til maj for at være sikker på, at temperaturen ikke er for lav.
Min utålmodighed er på størrelse med Himmelbjerget, så derfor er det da også blevet indviet lidt.
Mit oliventræ er flytte derind og den første kop kaffe er indtaget ved cafébordet.
Nu er der ikke andet at gøre end at vente og vente og vente og vente og.....


tirsdag den 10. april 2012

Påsken i ord og billeder

Hvad laver man på Højgård når det er påske?
Tjah... man keder sig i hvert fald ikke, det har man slet ikke tid til!

Der gik Pyntesisse i mig allerede dagen før palmesøndag, så huset blev fyldt med forår, harer, kyllinger og gule blomster. Skønt med et friskt pust!
Jeg må så lige krybe til korset -det skulle jo være så populært at gøre netop i påsken- og indrømme, at julen har varet lige til påske denne gang. Et hurtigt blik på Menu stagerne og jeg måtte konstatere, at de stadig var fyldt med lærkekogler og glaskugler. Ups...

Efter denne tornado af nips blev opmærksomheden rettet mod udendørsarealerne.
Jeg nævnte i mit sidste indlæg, at Byggemand Bob var kommet på besøg og alle de målsætninger der blev sat i den forbindelse er nået.

Magnus har fået sandkasse og gyngestativ i gårdhaven.

Jeg har fået drivhus og glæder mig vildt og voldsomt til vi når hen i maj og jeg kan fylde det med planter, så vi i løbet af sommeren kan høste hjemmedyrkede grøntsager og desuden kan give vores barn den gave, at han ved at den slags gror på planter og ikke i Brugsen.

Ud over at pynte og bygge og selvfølgelig at være sammen med familien kan jeg også prale af, at vi har haft fornøjelsen af, at købe ny ovn. Som tidligere nævnt har den gamle taget livet af sig selv.

Når man så alligevel finder sig selv stående midt i Punkt1 kan det godt være lidt svært at holde fokus på det man kom efter...
for lige der på reolen nærmest disken stod der en drøm af funklende, blankpoleret stål med dimser og drejeknapper og alt i udstyr.
Med en sagte hvisken, som kun jeg kunne høre lød det fra den: "Kristina... kig på mig... rør ved mig... køb mig... tag mig med hjem..." og alle der kender mig ved, at jeg har rygrad som en kakaomælk, så det der med at sige "Det skal du ikke bestemme!" og så nøjes med at købe ovnen var ikke rigtigt en mulighed.
Derfor er jeg nu ejer af en aldeles pragtfuld røremaskine og jeg er ualmindeligt glad for den og glæder mig til at indvie den!

Det sidste billede skulle med bare for fornøjelsens skyld.
Magnus så en fiiiiin rød bil på vores tur i Kvickly i dag.

Mutti blev blanket af for en 10'er og afkommet fik en den fantastiske oplevelse, som sådan en hvad-nu-end-sådan-en-pengeslugende-djævel-hedder nu engang er, når man er barn.
Jeg husker stadig hvordan jeg gang på gang har anbragt min lille spidse barnenumse på en lignende indretning for godt og vel 20 år siden, så det skulle han da ikke snydes for!

Det er ikke meget man får for en 10'er nu om dage, for turen varede vel ca et minut, men at se hvordan lykken strålede ud af min lille skats øjne, mens han rev i rattet og råbte "vroom vroom!", kan slet ikke gøres op i penge!


onsdag den 4. april 2012

Byggemand Bob flytter udenfor

Heps, han er her igen. Byggemand Bob med værktøjskasse og lille gul sikkerhedshjelm.
Han er blevet bidt af en gal påskekylling og er gået helt agurk ude i vores gårdsplads.
Den er nu ikke længere en gårdsplads men en aflukket gårdhave med plads til leg.

Lige nu er der i vores gårdhave et højbed, som skal flyttes til en anden plads engang i weekenden, et endnu ikke samlet drivhus, som forhåbentlig bliver samlet meget snart så jeg kan komme igang med at plante det til, et gyngestativ, som fylder meget mere end forventet og en sandkasse som venter på at blive samlet, fyldt op og indtaget af glad drengebarn.

Jeg ville elske at vise jer billeder af hele herligheden, men lige nu magter jeg simpelthen ikke, at slæbe mit byg-amok-med-barn-hjemme-fra-dagpleje-udmattede legeme ud af sofaen for at fotografere noget som helst.
Lad os bare aftale, at det kommer en anden dag.

Men nu ham der Byggemand Bob... Næste gang jeg ser ham skal jeg have spurgt ham, om det er ham der har slået min ovn ihjel.
Den er i hvert fald kortsluttet og vi skal derfor på jagt efter en ny når butikkerne igen åbner på lørdag. Mon ikke man skulle tage at indvie den med en ordentlig røvfuld hjemmebag når engang den bliver installeret? Det tror jeg da vist nok!