baggrund

tirsdag den 11. september 2012

Tomater i lange baner!

Jeg har tre blommetomatplanter i mit skønne drivhus.
Mor her kan godt lide blommetomater! Det kan hele familien, men vi kan slet ikke følge med til at spise alle de pragtfulde tomater, som planterne gavmildt kaster af sig.
Vi har i lang tid mæsket os i tomatsalat, bagte tomater, tomatsauce og alverden andre ting, men jeg vil jo egentlig gerne have fornøjelsen til at vare lidt længere.
I går fik jeg så en idé!

Jeg fløj sidelæns ud i vores oldgamle Volvo og brølede ind mod byen. Kort efter gik turen hjem igen, nu udstyret med henkogningsglas og masser af olivenolie.

Vel hjemme igen blev der fyret op i ovnen og de mange små, lækre tomater blev lagt i et fad. Der lå de så og smilede med deres fine, røde kinder, soppende i olivenolie og drysset med salt og en skøn friskkværnet peberblanding. Og så ind i ovnen!
20 minutter ved 150 grader, og derefter direkte i et varmt, nyskoldet glas. Her fik de selskab af en lille håndfuld friske timiankviste og blev dækket af olivenolie og så flyttede de ind i køleskabet.

I dag har jeg lige prøvesmagt dem og de er simpelthen så lækre! Det bliver ikke den sidste portion jeg har lavet af den slags!