baggrund

torsdag den 23. december 2010

En julehilsen til alle...

Der er ikke længere så lang tid til tallene på kalenderen skifter til 24.12.10 og dermed er vores første juleaften som en "rigtig" familie, med far, mor og barn, nært forestående... Den skal fejres herhjemme sammen med fire af sønnikes ikke mindre end otte bedsteforældre
Træet er pyntet, Mutter har været på runde med kost og spand, der er sat lys i alle stager i hele hytten, Junior har været i julebad -det har hunden derimod ikke hvilket kan lugtes på lang afstand. Alt i alt er vi faktisk rimeligt klar til at fejre julen her på Højgård.

Her på adressen er mad en af de store interesser, så jeg kan slet ikke lade være med at lade et par ord falde om morgendagens menu.
Vi er en andefamilie, så der er indkøbt to ænder, som min kære mand i en morbid tone har insisteret på at kalde Anders (And) og (Rapanden) Rasmus.
Rasmus er den af dem jeg glæder mig mest til, for der hvor Anders er en helt traditionel and med æbler og svesker inden i er Rasmus af en lidt mere vovet karakter.
Rasmus er fyldt med svinefars, bacon, valnødder og hele tranebær. Rasmus er uden tvivl lækker!
Anders og Rasmus vil få følgeskab af De Hellige Tre Konger (hvide, brune og franske kartofler), asier og jordbærsyltetøj og min svigermors ubarmhjertigt velsmagende rå rødkålsalat med appelsiner og nødder.
Når vi så har spist til vi er på grænsen til opkastning venter naturligvis den rituelle prop-dig-med-risengrød-i-flødeskum-til-det-vælter-ud-af-ørerne-på-dig-for-at-få-mandelgaven-kamp, et ritual jeg personligt har et kompliceret had/kærlighed forhold til. Kærligt fordi det smager som englesang med kirsebærsauce, hadsk fordi jeg ikke kan finde ud af at stoppe mens legen er god og derfor hvert år bliver sendt til tælling med koldsved og mavekneb. Jeg forventer også i år at æde mig selv halvt ihjel i risalamande... You gotta love it...

Alle de skønne juleforberedelser vi har gennemgået sammen de forgangne dage har langt om længe vakt julestemningen til live for alvor, det endda på en måde jeg ikke har mærket den siden jeg stadig boede hjemme. Det giver mig en behagelig tro på, at min søn, når han bliver større, vil kunne mærke julens magi ligesom jeg selv kunne da jeg var barn.

Lad dette blive de sidste ord i denne omgang:

Glædelig jul til hvem der end læser med, jeg ønsker for jer, at det bliver en varm og hyggelig tid for jer og jeres kære.

1 kommentar:

  1. Glædelig jul også til dig og dine! Lyder som en dejlig jul med fantastisk mad! :)

    Kh Sanna

    SvarSlet